0478-571792 info@hendrixsmits.nl

Even voorstellen

Loonbedrijf Hendrix en Smits

Geschiedenis.

In de jaren ’30 begon Frits Hendrix een loondorsbedrijf in Merselo. Al jong van school gingen de zoons Cor en Math meewerken in het bedrijf. Door vriendschappen in de familie kwam het bedrijf van Wiel Smits in Castenray in beeld. Zo is per 1 oktober 1978 het huidige loonbedrijf Hendrix & Smits ontstaan. De activiteiten werden vanaf toen geregeld en uitgevoerd vanuit Castenray. De eigenaren waren Cor en Math Hendrix en Henk Smits. Laatstgenoemde is per 31-12-1999 uit het bedrijf gestapt. Cor en Math hebben t/m December 2016 samen het bedrijf gerund. Per 01-01-2017 is het bedrijf overgenomen door Fred Hendrix,  Annet Hendrix (zoon en dochter van Cor) Martijn Roelofs (getrouwd met Annet Roelofs-Hendrix)  en Niek Hendrix (zoon van Math Hendrix). Fred en Martijn zijn verantwoordelijk voor de planning, Niek voor de werkplaats en Annet voor de administratie en personeelszaken.

Om al deze werkzaamheden te verrichten en juist te laten verlopen hebben we een 20 tal van fulltimers en parttimers in dienst. Deze zijn werkzaam in het transport, agrarisch loonwerk, de werkplaats en op kantoor.

Het bedrijf

De bedrijfslocatie bevindt zich in Castenray, vanuit hier word alles geregeld en vinden de bedrijfsactiviteiten plaats. Ook het onderhoud gebeurd geheel in eigen beheer. Hiervoor hebben we een goed ingerichte werkplaats met de juiste benodigdheden tot onze beschikking. Er is een vaste monteur in dienst, samen met de chauffeur/monteurs worden zo alle machines van het nodige onderhoud voorzien.

Het loonbedrijf heeft een uitgebreid dienstpakket in verschillende agrarische sectoren waaronder: Veehouderij, Akkerbouw, Tuinbouw, Stuifbestrijding, Bloembollenteelt, Grondverzet, Transport van agrarische producten, Mesttransport, Champignonteelt en Winterdienst.

Al deze werkzaamheden doen we met een uitgebreid en up-to-date machine park. We beschikken over een groot assortiment zaai, plant en oogst machines en tractoren om al onze klanten mee van dienst te zijn. Het transport gebeurd door middel van een aantal trekkers, en containerwagens eventueel met aanhanger.